01 juni 2011

Sociale app kan levens redden

De app Help! is verkozen tot beste app van de Our Mobile Generation competitie.  Hij is jammer genoeg pas later dit jaar beschikbaar. Deze app zoekt naar helpers in de buurt van een noodsituatie. Op de plaats van een ongeluk of bij een hartstilstand, kan een getuige zijn medeburger in de omgeving via de app om hulp vragen en tegelijkertijd de hulpdiensten inschakelen. Gemiddeld duurt het 10 minuten voor een ambulance ter plaatse is. In deze tijd kan cruciale hulp aan het slachtoffer worden gegeven door mensen uit de buurt, tot de professionals er zijn om de verdere hulp te verlenen. Het idee komt van studenten Media Technologie van de Hogeschool Rotterdam, en is verrijkt door leden van de Our Mobile Generation online community. Meer informatie

Deel dit nieuwsbericht