04 november 2015

Miljoenste bezoek CliniClowns in kinderziekenhuis

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis brachten CliniClowns vandaag het miljoenste bezoek aan een patiëntje. De organisatie die zich inzet voor zieke en gehandicapte kinderen heeft dit moment aangegrepen om terug te blikken op het effect van al die ontmoetingen tussen clown en kind. Waar bij het werk van de CliniClowns vaak wordt gedacht aan het bieden van afleiding en plezier, benadrukt de organisatie vandaag dat de toegevoegde waarde verder gaat. De oprechte aandacht voor het kind en de verbeeldingskracht van de clowns komt ook echt de behandeling ten goede. De Issuemakers was de afgelopen tijd betrokken bij de voorbereidingen voor de viering van vandaag.

Miljoenste bezoek 

Vanaf de start in 1992 heeft CliniClowns vandaag bij 1 miljoen kinderen in het ziekenhuis een clownsbezoek afgelegd. In het Wilhelmina Kinderziekenhuis stond de organisatie vandaag stil bij dit moment. In het bijzijn van ambassadeur Jack van Gelder speelde CliniClowns met patiëntje Mateo in de huiskamer van de Kikker afdeling.

“Met het bezoeken van 1 miljoen kinderen hebben we als organisatie een belangrijke mijlpaal bereikt. Een mijlpaal waar we ontzettend trots op zijn en die we niet zonder de steun van onze donateurs en vele andere betrokkenen konden bereiken. We vinden het daarnaast een belangrijk moment om terug te kijken en inzichtelijk te maken wat we met die miljoen ontmoetingen voor kinderen en hun gezin hebben mogen betekenen”, aldus Barbara Hellendoorn-Mineur, Directeur CliniClowns Nederland.

Meer dan afleiding en plezier

Er wordt vaak vanuit gegaan dat de inzet van CliniClowns is bedoeld voor afleiding en plezier alleen. Hoewel beide erg belangrijk zijn, reikt de toegevoegde waarde van CliniClowns verder.

De verbeeldingskracht van de clowns en de oprechte aandacht voor het kind komt ook de behandeling ten goede. Een pijnlijke of spannende behandeling wordt dragelijker én kinderen ervaren minder angst en stress. Een patiëntje voelt zich letterlijk gesterkt en krijgt door het spel met de clown weer controle over de situatie. Ook bij de ouders heeft dit een positief effect.

We zijn er bij De Issuemakers trots op dat we CliniClowns hebben kunnen ondersteunen bij de viering van deze mooie mijlpaal. Keep up the good work en #Zetmop!

Deel dit nieuwsbericht