MediaMasters – Grootste mediawijsheidproject van Nederland

Al vijf jaar organiseren wij MediaMasters, het grootste mediawijsheidproject van Nederland voor groep 7 en 8. Dit jaar deden er liefst 150.000 kinderen mee, verspreid over heel Nederland. MediaMasters is een gratis online game die scholen een kans biedt om op een toegankelijke en uitdagende manier met media in de klas aan de slag te gaan. Spelenderwijs leren de leerlingen meer over de kansen en de gevaren die media bieden. Aan het einde van het spel ontvangen alle leerlingen een MediaMasters diploma, hét bewijs dat zij mediawijs met media om kunnen gaan. De klas die het spel het best speelt verdient de titel ‘Meest Mediawijze klas van Nederland’.

Meest Mediawijze klas van Nederland 2016: Groep 7 van de Dr. H. Bavinckschool uit Bunschoten

Na vijf edities is het project niet alleen in aantal deelnemers gegroeid. Leerlingen kunnen nu ook voor én na de Week van de Mediawijsheid opdrachten maken en lesstof bekijken om mediawijzer te maken. Dit wordt gedaan via de MediaMasters Club en de MediaMasters University.

MediaMasters University

In 2016 vond de eerste MediaMasters University plaats: het grootste live online mediawijsheidcollege voor basisschoolleerlingen. In dit online college werden Roel van Niekerk en Ivo Duijsings, presentatoren van NOS Mashup, geïnterviewd door Ajouad El Miloudi over het thema van de Week van de Mediawijsheid van dit jaar: ‘Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?’

Comments are closed.