Natuurbegraven Nederland

Positionering en communicatie

Een laatste rustplaats in de schoonheid van de natuur is iets wat steeds meer mensen willen. Met slechts zes begraafplaatsen is natuurbegraven in Nederland een betrekkelijk nieuw fenomeen. Ter vergelijking: in Engeland zijn ongeveer tweehonderdvijftig natuurbegraafplaatsen.

De organisatie Natuurbegraven Nederland wil deze persoonlijke en eigentijdse manier van begraven voor iedereen mogelijk maken. Dat is ook goed voor de natuur: door begraafplaatsen in natuurgebieden te realiseren komt er geld beschikbaar om deze natuur te ontwikkelen en te onderhouden. Ook is eeuwige grafrust gegarandeerd en hebben nabestaanden geen zorgen over het grafonderhoud. In samenwerking met Natuurmonumenten wil Natuurbegraven Nederland de komende jaren tien tot vijftien natuurbegraafplaatsen in Nederland openen.

De Issuemakers helpt Natuurbegraven Nederland sinds februari 2014 met het formuleren van haar kernboodschap en het monitoren van maatschappelijke ontwikkelingen die voor de organisatie van belang zijn. Ook zijn we verantwoordelijk voor profilering en mediabeleid.

Zo organiseerden we de persbijeenkomst waar de samenwerking tussen Natuurbegraven Nederland en Natuurmonumenten wereldkundig werd gemaakt. Dit was een succes: natuurbegraven in Nederland is op de kaart gezet. Onder meer Radio 1, Metro en RTL Nieuws behandelden het onderwerp.

Kunt u ook hulp gebruiken bij de strategie rondom uw (maatschappelijke) positionering? Neem contact op met Susanne Peters of Elise Latour.

Comments are closed.