Issuecongres 2019

Op donderdag 24 januari 2019 organiseert De Issuemakers de 10e editie van haar jaarlijkse Issuecongres in De Balie te Amsterdam.

Wil jij hierbij aanwezig zijn? Meld je dan nu hier aan! 
Aanmelden is gratis en het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij! Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Programma Issuecongres 2019
Presentatie: Wouter Kurpershoek

15:00 uur            Inloop
15:30 uur            Start programma 10e Issuecongres

15:45 uur            Lezing over de constructieve samenleving door filosoof, schrijver, presentator en opiniemaker Bas Haring
Haring probeert op een heldere en prikkelende manier wetenschap en filosofie betekenis te geven, door het schrijven van boeken, columns en het maken van tv-programma’s. Bas Haring is hoogleraar aan Universiteit Leiden waar hij de leerstoel ‘publiek begrip van wetenschap’ bekleedt en hij is oprichter van het masterprogramma “Media Technology” voor creatieve wetenschap. In 2016 won Bas Haring de Duidelijketaalprijs, voor het openbaar helder uiteenzetten van wetenschappelijke onderwerpen aan een algemeen publiek.

16:40 uur            Lezing over het belangrijkste Issue van 2018: het faillissement van de ziekenhuizen door zorgondernemer Jaap Maljers
Maljers is toezichthouder bij Carepay: een mobiel platform voor het afrekenen van zorgdiensten in derdewereldlanden en mede-eigenaar van onder andere ZorgDomein Nederland. Daarnaast investeert Maljers in zorg-gerelateerde ondernemingen en is hij voorzitter van de raad van toezicht bij de Stichting KiKa.

17:00 uur            Bekendmaking van de winnaar van de Issue Award 2019 en Oeuvre Award
Deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan de personen die een issue succesvol op de kaart hebben gezet in het afgelopen jaar. De winnaar wordt gekozen uit een drietal genomineerden, door een jury onder leiding van Frits Wester. Dit jaar zijn de issues Tabaksverslaving, Kinderpardon en Appen in het verkeer genomineerd voor Issue Award 2019. In het kader van het 10-jarige bestaan van de Issue Award wordt dit jaar een oeuvre award uitgereikt aan Arjen Lubach. 

17:20 uur            Issues to Watch: wat worden de belangrijkste issues in 2019?
17:45 uur            Borrel

Over het Issuecongres
Het Issuecongres biedt ieder jaar vanuit een ander perspectief inzicht in hoe organisaties en bedrijven een onderwerp op de maatschappelijke en politieke agenda kunnen krijgen. Een middag met inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven, de journalistiek en de politiek.

Image


Bekijk hier de aftermovie van ons Issuecongres 2018: 

Image
Image
Image

Kijk hier voor meer foto’s van het Jubileumcongres in 2018.