Ga naar hoofdinhoud

Over het Issuecongres

Het Issuecongres biedt jaarlijks inzicht in hoe organisaties en bedrijven een onderwerp op de maatschappelijke en politieke agenda kunnen krijgen. Elk jaar organiseren wij deze middag met inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven, de journalistiek en de politiek. Een moment om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het net gestarte jaar. Tijdens dit congres belichten we een aspect van ons vak, dat volgens ons van belang is.

Ook wordt elk jaar de Issue Award uitgereikt tijdens het Issuecongres. De Issue Award is een prijs voor een persoon of organisatie die het beste in staat is geweest om een issue maatschappelijk en politiek te agenderen.

Issuecongres 2022

Op 16 juni a.s. vindt het jaarlijkse Issuecongres plaats, waar u dit keer weer fysiek bij aanwezig kunt zijn!

Issuemakers organiseert het Issuecongres om inzicht te bieden en inspiratie te delen, hoe organisaties en bedrijven een onderwerp op de maatschappelijke en politieke agenda kunnen krijgen. Tijdens het Issuecongres zullen prominente ervaringsdeskundige hun inzichten d.m.v. aansprekende cases met u delen.

Het thema van dit jaar is Wereldverbeteraars.

Drie sprekers die u in ieder geval kunt verwachten tijdens het Issuecongres zijn Arie Koornneef (directeur van ASN Bank), Eva Rovers (kunsthistorica en schrijver van het boek Practivisme) en Roos Vonk (hoogleraar sociale psychologie en schrijver van het boek Je bent wat je doet). Evenals enkele andere sprekers, zullen zij ingaan op vragen als:

  • Wat kenmerkt de wereldveranderaar?
  • Welke soorten wereldverbeteraars zijn er?
  • Hoe blijf je als wereldverbeteraar niet hangen in idealen, maar zet je ook concrete stappen?
  • Hoe komt het dat wereldverbeteraars weerstand oproepen?

We verwelkomen u graag op donderdag 16 juni in debatcentrum De Balie in Amsterdam. De inloop is vanaf 12:30 uur, de aanvang van het congres om 13.00 uur en na afloop van het programma (+/- 17:00 uur) bent u van harte welkom om na te praten tijdens de borrel.

Wegens de beperkte ruimte vragen wij u om u aan te melden door een mailtje te sturen naar issuecongres@issuemakers.nl

We hopen u de 16e te mogen ontvangen!

Issuecongres 2021

Vanwege corona kon het het Issuecongres 2021 dit jaar niet plaatsvinden in haar normale vorm. Daarom is er gekozen om voor deze editie een digitale Issuelezing te organiseren, gericht op een van de belangrijkste ontwikkelingen van 2020: de voortdurende spanning tussen waarheid en waanzin. Of het nu gaat over corona, BLM of 5G: complottheorieën en alternatieve feiten zijn zichtbaarder dan ooit. Hoe is onze perceptie op kritisch zijn veranderd? En hoe kunnen we daar als maatschappij of organisatie het beste mee omgaan?

Rechtshistoricus en mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen – ook wel bekend onder de naam Zeikschrift – heeft tijdes de lezing haar visie op dit onderwerp te geven. De vaste onderdelen van het Issuecongres – de uitreiking van de Issue Award en de presentatie van de resultaten van Issues to Watch 2021-  kregen ook een plek tijdens deze speciale bijeenkomst.

Meer weten over de genomineerden en winnaar van de Issue Award voor issue management van dit jaar en voorgaande jaren? Kijk dan op www.issueaward.nl.

Issuecongres 2020

Op 23 januari 2020 vond het 11e Issuecongres plaats in De Balie in Amsterdam. Dit jaar stond het Issuecongres in het teken van de toenemende maatschappelijke rol die bedrijven vervullen en de frictie die dit kan veroorzaken met de belangen van de aandeelhouders.

Tijdens dit congres werd de Issue Award uitgereikt aan schapenboer Bart Kemp van Agractie Nederland. De jury, onder leiding van gedragswetenschapper Reint Jan Renes, waardeert de grootschalige en indrukwekkende demonstratie waarmee Kemp en zijn organisatie de stikstofproblematiek in relatie tot de Nederlandse boeren op de maatschappelijke agenda hebben gezet.

Meer weten over de genomineerden en winnaar van de Issue Award voor issue management van dit jaar en voorgaande jaren? Kijk dan op www.issueaward.nl.

Kijk hier voor meer foto’s van het Issuecongres 2020.

Issuecongres 2019

Op 24 januari 2019 vond het 10e Issuecongres plaats in De Balie in Amsterdam. Tijdens dit congres werd de Issue Award uitgereikt aan Tim Hofman en zijn team van #BOOS waarmee hij aandacht vroeg voor het kinderpardon. Daarnaast won Arjan Lubach een oeuvre award voor de manier waarop hij door de jaren heen aandacht heeft weten te vragen voor verschillende maatschappelijke issues.

 

Kijk hier voor foto’s van het Issuecongres 2019.

Back To Top