Doorgaan naar artikel

Daan de Neef versterkt Issuemakers

Voormalig VVD-Tweede Kamerlid Daan de Neef treedt per 12 juni 2023 in dienst van strategisch communicatieadviesbureau Issuemakers als senior adviseur. De Neef: “Issuemakers en ik hebben een hele fijne klik. We vinden veel dezelfde zaken belangrijk zoals beter en bewuster omgaan met mens, dier en planeet.”
Het communicatiebureau uit Amstelveen, met specialisten in dienst op gebied van PR en public affairs, kijkt uit naar zijn komst. Managing partner Sybrig van Keep: “Met De Neef komt er een karrenvracht aan ervaring binnen op het gebied van lobby en media. We zijn ervan overtuigd dat hij onze huidige en nieuwe opdrachtgevers gaat helpen met het creëren van maatschappelijke impact en goede adviezen.”’
De Neef liep bijna 20 jaar rond in politiek Den Haag. Zo was hij speechschrijver en strategisch adviseur van Mark Rutte, persvoorlichter voor de VVD-Tweede Kamerfractie, speechschrijver voor de bewindslieden van het ministerie van SZW en werkte hij een tijdlang bij de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA). Tijdens zijn tijd bij de RDA werd hij zich steeds meer bewust van het feit dat dierenwelzijn en -bescherming vaak niet de aandacht krijgen die ze verdienen.
De Neef: “Sinds mijn aftreden heb ik verschillende opdrachten gedaan als eenpitter en ik kijk er naar uit om weer in een team van collega’s terecht te komen. Bij Issuemakers klikte het meteen op meerdere onderwerpen.  Het is fijn om met onderwerpen bezig te zijn die er voor mij echt toe doen. Ik wil optimaal effectief zijn voor de dieren en daarom ben ik blij dat ik bij Issuemakers ook hiermee aan de slag kan voor, bijvoorbeeld, de Dierencoalitie. En ik kijk ook uit naar issues over oprechte en slimme duurzaamheid.  Daarnaast verheug ik mij er ook op om met verschillende knappe en vooruitziende koppen aan de slag te gaan om de wereld iedere dag een stukje beter te maken.”
Daan de Neef (45) komt uit Rotterdam, woont in Den Haag en heeft dikke verkering met Leonie Gerritsen (raadslid Partij voor de Dieren). Samen met Esther Ouwehand, Lisa Westerveld, Peter Kwint en Huub Bellemakers vormt hij de Gitarencoalitie waarmee hij plaatjes draait op de Zwarte Cross. Momenteel schrijft hij over de Haagse metalscene voor het VPRO-platform 3voor12 en is adviseur voor het festival Grauzone.
Over Issuemakers
Bij Issuemakers vinden we dat er aandacht moet zijn voor maatschappelijke problemen en dat iedere organisatie een rol heeft om dit op te lossen. Wij zorgen voor hen voor overzicht, strategie en impact op de gebieden pr en public affairs.
Zo staan we vroeg op om bedrijven als Lidl en ministeries te informeren over mediapublicaties. Met Tony’s Chocolonely vragen we aandacht voor moderne slavernij en inspireren we anderen om met hen mee te doen. We hebben honderdduizenden basisschoolleerlingen mediawijzer gemaakt met de serious game MediaMasters. Met de Start Foundation komen we op voor de rechten van ongedocumenteerde jongeren. En we organiseerden persconferenties tijdens belangrijke momenten als de uitreiking van de Kindervredesprijs aan Malala Yousofzai.
Je kunt ons ontmoeten tijdens ons Issue Congres en vergeet niet te kijken of het toevallig de De Dag van de Witte Stok is op onze Issuekalender.
Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Terug naar boven