Doorgaan naar artikel

Door Jannelieke Aalstein

Vorige week was ik namens Issuemakers aanwezig bij de SDG Action Day, georganiseerd door VNO NCW West. VNO NCW is in transitie om haar koers te verleggen; spanningen in onze samenleving raken steeds vaker ook ondernemers en die willen waar mogelijk hun rol pakken, ze zien de kansenongelijkheid (bijv. tussen eigen werknemers) steeds verder toenemen, ervaren dat de toegenomen welvaart maar een klein deel van de mensen bereikt en concluderen gezamenlijk dat verduurzaming op veel vlakken niet snel genoeg gaat. Ondernemen voor brede welvaart is daarmee tot gezamenlijke ambitie benoemd en tijdens de bijeenkomst afgelopen week kwamen we met ongeveer 100 ondernemers bij elkaar om daar over door te praten. De overheid kan het niet alleen; wie stapt er in en pakt zijn rol?

Natuurlijk zijn er momenteel ondernemers die het zelf al lastig genoeg hebben. Maar andere ondernemers hebben wel de ruimte om er een tandje bij te zetten. Voor velen is echter de vraag: hoe begin ik? Wat kan ik doen? Tijdens de bijeenkomst spraken we met elkaar over eerste stappen, “kleine” dingen waar je mee kunt beginnen en hoe je vanuit daar langzaam doorbouwt. Om dit overtuigend te doen is het belangrijk om te kijken naar je eigen missie en visie en vanuit daar te matchen met één of meerdere SDG’s die echt bij jouw organisatie passen. Vervolgens kun je kijken welke issues er binnen dat thema vallen, waar jij mee aan de slag kunt. Betrek daarbij vooral je collega’s! Wat kunnen en willen zijn doen? Welke goede ideeën ontstaan er aan de lunchtafel? Hoe kunnen jullie beginnen?

Een interessante middag, mooie gesprekken en weer een aantal goede ideeën opgedaan! Wil jij met jouw organisatie ook impact maken die verder gaat dan je eigen product of dienst? En kan je daar wel wat hulp of advies bij gebruiken? Leuk als je ons belt; wij ondersteunen graag!

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Terug naar boven