Doorgaan naar artikel

ASN Bank | Mensen motiveren tot duurzaam gedrag

Met geld kun je veel invloed uitoefenen om de wereld mooier te maken. ASN Bank zet zich al 60 jaar in voor een duurzame, rechtvaardige samenleving. Werken aan bescherming en herstel van de biodiversiteit is een van haar pijlers. Dit doet ASN Bank onder andere door mensen te inspireren om zich in te zetten voor een rijkere natuur en te kiezen voor een meer duurzame manier van leven. Maar hoe zorg je er als bank voor dat je niet enkel inspireert, maar ook activeert? Hoe zorg je ervoor dat mensen duurzame keuzes maken?

Samen met gedragsdeskundige Reint-Jan Renes verzorgden wij een werksessie voor marketing- en communicatiemedewerkers en duurzaamheidsexperts van ASN Bank. We deelden kennis over duurzaamheid en gedrag: wat belemmert of stimuleert mensen om écht duurzamer te gaan leven? Hoe zet je aan tot actie om klimaatverandering tegen te gaan? En, hoe vertaal je dit als duurzame bank naar effectieve communicatie die bijdraagt aan gedragsverandering? Daarbij gaven wij het ASN Bank-team de opdracht om per specifiek issue uit te zoeken op welk gedrag zij als duurzame bank zouden kunnen inspelen, om bij te dragen aan de gewenste gedragsverandering.

Een werksessie met resultaat: de combinatie van luisteren en zelf oefenen zorgde voor effectieve kennisopbouw en nieuwe energie.

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Terug naar boven