Doorgaan naar artikel

De Amsterdamse MBO-agenda

De Issuemakers is werkzaam voor de Gemeente Amsterdam in het kader van De Amsterdamse MBO-agenda. Via deze agenda faciliteert de Gemeente Amsterdam innovatieve onderwijsprojecten en lerarenbeurzen die het Amsterdamse beroepsonderwijs toekomstbestendig maken.

De Issuemakers geeft niet alleen advies over de mediastrategie, maar het vervult ook een belangrijke rol bij de uitvoering ervan. Dat betekent dat De Issuemakers opzoek gaat naar de mooie verhalen die het Amsterdamse mbo rijk is, en kansen identificeert om die verhalen in de media te krijgen. Met deze media-aandacht laten we zien dat het mbo de motor van de stad Amsterdam is.

Zo portretteerde Het Parool Amsterdamse mbo-studenten die stagelopen aan de frontlinie van de coronacrisis. Naar aanleiding van het artikel riepen Tweede Kamerleden via Twitter op om respect te hebben voor de mbo’ers die hun verantwoordelijkheid pakken. De Amsterdamse Wethouder Simone Kukenheim noemt in een reactie mbo’ers de motor van de stad en hoopt dat we de waardering voor mbo’ers kunnen vasthouden na deze periode: ‘Je ziet nu hoe mbo-opgeleide professionals, zoals medewerkers in de kinderopvang, verpleegkundigen en verzorgenden, nodig zijn. We zien nu hoe betekenisvol werk ze doen en ik hoop dat dit meehelpt om deze beroepen weer op de kaart te krijgen.’

Een ander voorbeeld is het opzetten van een bijeenkomst waar het Amsterdamse mbo initiatieven presenteerde die de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt moeten verbeteren. Naast het in contact brengen van (onderwijs)bestuurders, studenten en het bedrijfsleven, heeft het event ook tot de nodige positieve mediaberichtgeving geleid. Daarnaast was het event aanleiding voor MBO Raad-voorzitter Ton Heerts om een opinieartikel in Trouw te publiceren waarin hij opriep het goede voorbeeld van de Amsterdamse MBO-agenda te volgen.

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Terug naar boven