Doorgaan naar artikel

Gemeente Rijswijk | Communiceren over Welzijn 

De stad Rijswijk is een groeigemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Rijswijk wil dat de 56.000 inwoners prettig én gezond kunnen wonen, werken én meedoen. Een cruciale samenwerkingspartner voor de gemeente is Stichting Welzijn Rijswijk. Professionals en vrijwilligers van deze welzijnsorganisatie werken op thema’s als mantelzorg, eenzaamheid en armoede. Dit welzijnswerk draagt direct bij aan een beter Rijswijk en heeft bovendien een preventieve werking: een ons welzijn scheelt een kilo zorg. 

De gemeente Rijswijk en Stichting Welzijn Rijswijk startte een traject om de onderlinge samenwerking te versterken. Als onderdeel van dit traject is Issuemakers gevraagd om te kijken naar de wederzijdse beeldvorming en de algehele beeldvorming rond het welzijnswerk in Rijswijk. 

Naast een documentstudie legde Issuemakers een reeks interviews af met betrokkenen van beide organisaties. Wat zijn kansen en bedreigingen als het gaat om beeldvorming rond welzijn? Vervolgens begeleidde Issuemakers sessies van een ‘reflectiewerkgroep communicatie.’ Medewerkers van beide organisaties werkte hierbij samen aan een visie op beeldvorming en een actieplan met concrete en uitvoerbare communicatieproducten die aansluiten bij deze gezamenlijke visie. 

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Terug naar boven