Ga naar hoofdinhoud

Zoals ook andere jaren organiseren we onze Issuelezing in januari, waarbij we iemand vragen een inleiding te houden over maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op ons vak. Sinds Corona hebben we ervoor gekozen om in januari een online lezing te houden waarbij we ook de winnaar van de Issue Award bekend maken.

 

Issuelezing 2023: met Josse de Voogd ‘Over buitenstaanders en gevestigden’ op dinsdag 24 januari 2023 om 15:00 uur

 

Na Madeleijn van den Nieuwenhuizen (2021) en David van Reybrouck (2022) deelt dit jaar Josse de Voogd zijn visie met ons tijdens de lezing genaamd ‘Over buitenstaanders en gevestigden.’. De Voogd is publicist en onderzoeker op het raakvlak van ruimte, politiek en samenleving. Hij publiceert onder andere over de geografie van het stemgedrag en over toenemende verschillen in de samenleving. Eind 2021 publiceerde hij de ‘Atlas van Afgehaakt Nederland’ samen met René Cuperus, over hoe maatschappelijke verschillen tussen mensen neerslaan op de ‘electorale kaart’ van Nederland. In de zomer van 2023 verwacht hij zijn volgende boek te publiceren waarin hij aan de hand van de locatie waar iemand woont, de uitslagenkaarten van de verkiezingen kan toelichten.  

 

De Issuelezing 2023 wordt gehouden op dinsdag 24 januari van 15.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur.  Na de lezing van Josse de Voogd wordt ook de jaarlijkse Issue Award, een prijs voor een persoon of organisatie die het best geslaagd is een issue op de kaart te zetten, uitgereikt.  Aanwezig zijn? Mail naar !

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Back To Top