Doorgaan naar artikel

Maryam Hassouni wint Issue Award 2023

25 januari 2023 – Actrice en schrijfster Maryam Hassouni is gisteren tijdens de Issuelezing, uitgeroepen tot winnaar van de Issue Award 2023. De andere genomineerden waren Jelmer Becker van JOB mbo en Mirjam Kaijer van Voices for Women. 

In november van het afgelopen jaar kwam Maryam Hassouni naar buiten met haar eigen ervaringen met grensoverschrijdend gedrag in de televisiewereld. In haar boek “Wat de fak”, onthult ze het racisme en seksisme dat ze ervaarde tijdens haar carrière. Hoewel ze openhartig haar verhaal doet, noemt ze geen namen, en legt ze de focus op de problematiek binnen het hele systeem om zo veranderingen en hervormingen teweeg te brengen. 

Maria van der Heijden, directeur van MVO-Nederland en voorzitter van de jury: “De manier waarop Maryam Hassouni haar issue agendeerde, onderscheidde zich door haar drive, de integere aanpak en het persoonlijke risico dat ze loopt door met haar verhaal naar buiten te stappen. Ze doet dit op eigen houtje, zonder bescherming, zonder dat ze er persoonlijk beter op wordt of in het kader van een televisieprogramma dat gericht is op het agenderen van issues. 

Maryam Hassouni, winnaar Issue Award 2023: “Het boek dat ik schreef is geen wraakroman. Het is een getuigenis over een seksistisch, racistisch systeem. Het gaat niet over de daders, maar wel over de slachtoffers. Ik wilde hen uit de anonimiteit halen en hun waardigheid teruggeven. Ik ben erg dankbaar voor het winnen van de Issue Award 2023 en hoop zo een stem te geven aan alle slachtoffers van seksisme, racisme of grensoverschrijdend gedrag in de televisie-industrie en alle andere industrieën.” 

Issuemakers feliciteert Maryam Hassouni met de winst van de Issue Award 2023 en het succesvol en moedig agenderen van het issue grensoverschrijdend gedrag.  

Beeld: Keke Keukelaar

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Terug naar boven