Doorgaan naar artikel

Elsevier

Elsevier is bij het publiek vooral bekend als één van de grootste uitgevers van wetenschappelijke artikelen. Het bedrijf investeerde in het afgelopen decennium echter fors in een succesvolle transitie naar een autoriteit op het gebied van information-analytics en open science. Elsevier draagt op innovatieve wijze bij aan de ontwikkeling van wetenschap en samenleving. Sinds het voorjaar van 2018 is De Issuemakers het PR-bureau van Elsevier in Nederland, waar ook het wereldwijde hoofdkantoor te Amsterdam is gevestigd.

Tot onze werkzaamheden behoren o.a. advisering over de persstrategie van Elsevier in Nederland, maar ook mediamonitoring, issuemanagement-advies, ontwikkeling van persmaterialen en reactieve en proactieve persbenadering.

De inzet van De Issuemakers heeft geresulteerd in verschillende PR-successen, waaronder de zeer positieve berichtgeving in landelijke nieuwsmedia rond de opening van de TechHub door premier Mark Rutte op het hoofdkantoor van Elsevier, de lancering van het Elsevier AI Lab in samenwerking met de VU, UvA en het Amsterdam Data Science netwerk en Elsevier’s baanbrekende rapport over kunstmatige intelligentie. In dit rapport wordt onderzocht hoe AI als vakgebied binnen de wetenschap is gegroeid, welke landen en individuele universiteiten excelleren en hoe industry-academic samenwerkingen zich de laatste jaren hebben ontwikkeld. Daarnaast was er in 2018 bij media veel aandacht voor de vooruitstrevende diversiteitsprogramma’s en -initiatieven van Elsevier. Tot slot zijn er de afgelopen tijd contacten gelegd en goede relaties tot stand gekomen tussen Elsevier en journalisten, wat Elsevier beter in staat stelt om diens bijdrage aan de Nederlandse kenniseconomie aan te tonen.

De Issuemakers werkt op internationaal gebied veel samen met strategisch communicatieadviesbureau APCO Worldwide. Namens Nederland zijn wij onderdeel van het wereldwijde netwerk van APCO-bureaus dat PR-activiteiten begeleid en uitvoert voor Elsevier. Samen met de lokale teams in o.a. Engeland, Duitsland, de Verenigde Staten, China en Japan helpen we om de visie van Elsevier op wetenschap, technologie en gezondheid te vertalen naar op maat gesneden communicatieboodschappen.

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Terug naar boven