Doorgaan naar artikel

Twee nieuwe adviseurs bij De Issuemakers

Het adviesteam van De Issuemakers breidt uit met twee nieuwe adviseurs. Per 2 januari 2019 begint Marit Holman als adviseur en op 1 februari Pieter Idenburg als senior adviseur.

Marit heeft medio december afscheid genomen van ABN AMRO waar zij als strategieconsultant werkte. Pieter is nu directeur communicatie bij het ministerie van LNV en begint als senior adviseur met de publieke sector als speciaal aandachtsgebied. De Issuemakers versterkt met deze twee adviseurs haar adviesteam van 18 medewerkers.

Marit Holman is na haar studie Nederlandse taal en cultuur in Groningen, gaan werken bij een communicatiebureau en vervolgens bij ABNAMRO. Ze heeft enkele jaren gewerkt als persvoorlichter en vervolgens als businessmanager voor de algemeen directeur Commercial & Corporate Clients. Haar laatste functie bij de bank was strategieconsultant voor de zakenbank, adviserend richting senior management en de Executive Committee. Bij De Issuemakers zal Marit als strategisch adviseur gaan werken voor organisaties in de financiële en media-technologische sector.

Pieter Idenburg werkt tot begin 2019 als kwartiermaker bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit  als directeur communicatie. Daar was hij verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe, volwaardige directie Communicatie en voor de gehele communicatie van dit nieuwe ministerie. Daarvoor was hij 8 jaar lang directeur Communicatie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waar hij leiding aangaf aan de afdeling en tevens grootschalige projecten aanstuurde.  Hij heeft in zijn carrière eerder gewerkt als hoofdredacteur van Zorgvisie, als organisatieadviseur bij Andersson Elffers Felix en als woordvoerder van de minister en staatssecretaris van VWS. Binnen De Issuemakers zal Pieter werkzaam zijn voor de grotere accounts en op de publieke sector.

De Issuemakers is een communicatieadviesbureau uit Amstelveen dat zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van organisaties die maatschappelijke impact hebben of willen maken. Hierbij gaat het bijna altijd over maatschappelijke issues waar een organisatie iets mee wil, kan of moet doen. Het bureau bestaat uit 16 adviseurs en staat onder leiding van Mayke van Keep en Sybrig van Keep. In 2018 verscheen het boek ‘Issuedenken’ van Mayke en Sybrig waarin zij theorie en praktijk van het issuedenken toelichten. Daarnaast brengt het bureau jaarlijks de Issuekalender uit.  Verder organiseert de Issuemakers ieder jaar een Issuecongres waarbij ook de Issue Award wordt uitgereikt aan de persoon of organisatie die het afgelopen jaar op bijzondere wijze een issue op de maatschappelijke en politieke agenda heeft gezet. Dit jaar vindt het Issuecongres op 24 januari 2019  plaats in De Balie, in Amsterdam.

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Terug naar boven