Doorgaan naar artikel

De coronaversie van de Issuekalender

Een van onze producten waar communicatiecollega’s, media en andere geïnteresseerden ieder jaar gebruik van maken is de Issuekalender; een handig overzicht met alle nationale en internationale dagen waarop stil gestaan wordt bij belangrijke issues zoals de dag van de persvrijheid of de internationale dag van het Rode Kruis.

De Issuekalender is een handig overzicht omdat het inzicht geeft wanneer welke organisatie aandacht vraagt voor een maatschappelijk relevant issue. Vaak zijn internationale organisaties als de Verenigde Naties de drijvende kracht achter deze dagen of nationale organisaties. En zonder deze dagen zou de aandacht voor bepaalde maatschappelijke thema’s wellicht onderbelicht blijven.

De coronacrisis en de daarbij behorende maatregelen hebben ook gevolgen voor onze Issuekalender. Iedereen weet dat Koningsdag  een paar weken geleden omgetoverd is naar een digitale Woningsdag, waarbij Fokke & Sukke het idee op hadden gevat om dit jaar maar touw en ontbijtkoek naar Paleis Huis ten Bosch te sturen. De nationale dodenherdenking was er dit jaar één zonder publiek en misschien daarom nog indrukwekkender dan voorgaande jaren. En onze nationale fiets naar je werk dag die voor komende donderdag 14 mei stond gepland, is verschoven naar 24 september. En laten we hopen dat we dan weer op een wat meer ontspannen manier naar ons werk kunnen fietsen om collega’s in levende lijve te zien.

Tijdens een aantal dagen die op de Issuekalender staan gaat het niet alleen om een belangrijk thema maar is er ook een collecte aan gekoppeld. En dat is in alle hectiek rondom de corona maatregelen misschien wel een beetje aan onze aandacht ontsnapt. Immers, collectanten voor de deur zijn voorlopig nog uit den boze. En alleen al in mei staan drie collectes op de Issuekalender – voor het Longfonds van 11 tot 15 mei – en hoe wrang ook, dat is als gevolg van de coronacrisis meer dan ooit nodig.  Later deze maand volgt nog een digitale inzameling voor het Prins Bernhardfonds en een voor het nationaal Fonds Kinderhulp. Laten we hopen dat het eenmalig is. Neemt niet weg dat de tijd misschien wel rijp is voor een coronaversie van de Issuekalender

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Terug naar boven