Ga naar hoofdinhoud

Podcast tips van onze eigen IM'ers!

De persconferentie van afgelopen dinsdag drukte ons weer met de neus op de feiten – borrels, etentjes en ‘funshoppen’  zitten er de komende tijd nog niet in. Heb jij de voorjaarsschoonmaak uit gebrek aan betere tijdsbesteding dit jaar vervroegd afgevinkt en dus wat extra tijd om handen? We got you! Issuemakers Pieter, Bob, Bart, Bas en Fleur raden hun favoriete podcast aan je aan. Koptelefoon op en luister jezelf door het – hopelijk – laatste deel van de lock-down heen!

 

Pieter over Talking Sopranos:Elke aflevering van deze legendarische tv-serie wordt briljant ontleed. New Jersey maffia, Hollywood en eindeloos veel sterke verhalen.

In Talking Sopranos bespreken Sopranos acteurs Michael Imperioli en Steve Schirripa – Pieter: “niet te geloven, maar waar, dit zijn hun echte namen” – de tv-serie, die het leven van een maffiafamilie laat zien. De acteurs bespreken de serie aflevering per aflevering en wisselen anekdotes uit. Ook interviewen de mannen andere acteurs uit de cast, schrijvers van de serie en speciale gasten. Het raakt hierbij aan van alles rondom de serie.

Bob over Stuk Rood Vlees:In Stuk Rood Vlees komen o.a. politicologen aan het woord over allerlei actuele politieke thema’s. De perfecte manier om je – boven op het volgen van het nieuws – te verdiepen in de uitslag van de verkiezingen en de kabinetsformatie.

Armen Hakhverdian – politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam – bespreekt in de Stuk Rood Vlees podcast uiteenlopende politieke onderwerpen. Hakhverdian interviewt andere wetenschappers of journalisten over de actualiteiten, maar dan met een wetenschappelijke bril. Het politicologische onderzoek is op deze manier behapbaar.

Bart over RADIKAAL: “ Volgens Mudde gaat zijn podcast over ‘fascists, punks & ultras,’ maar in RADIKAAL wordt veel meer besproken. Als luisteraar leer je hoe radicale ideeën zich via sport, muziek en politiek verspreiden in een samenleving. Als voetbalfan, politieke junkie en muziekliefhebber, bevindt RADIKAAL zich precies in mijn sweetspot van interesses.”

RADIKAAL wordt gepresenteerd door Cas Mudde, die in de podcast zijn drie passies politiek, muziek en sport met elkaar combineert. Elke aflevering begint met drie vaste vragen: Cas vraagt de gasten – waaronder atleten, activisten, journalisten en muzikanten – wat het eerste sportteam is dat zij steunden en wat hun favoriete politieke boek en liedje is.

Bas over De Rudi & Freddie ShowRutger en Jesse belichten – vaak samen met interessante gasten – verschillende perspectieven op sociale, politieke en economische vraagstukken.

In deze podcast kijken Rutger Bregman en Jesse Frederik naar allerlei sociale, politieke en economische vraagstukken. Zo wijdden zij meerdere afleveringen aan de toeslagen affaire – presentator Jesse schreef hier een boek over waarin hij de achterliggende systematische fouten van  dit verhaal naar boven probeert te halen – en bespraken zij actualiteiten rondom de verkiezingen.

Fleur over De Podcast Psycholoog: “Concentratieproblemen bij het thuiswerken, eenzaamheid door de lock-down én het inzetten van humor om de hele situatie te verlichten – de Podcast Psycholoog bespreekt deze en meer psychologische thema’s en biedt praktische tips.

‘Podcast Psycholoog’ Marissa van der Sluis en student coach Leonie van Dijk maken samen een podcast voor de momenten waarop het leven even niét meezit. De podcast laat zien dat iedereen baat kan hebben bij toepasbare tips over o.a. het veranderen van gewoontes en het omgaan met stress, boosheid en somberheid. Marissa – presentatrice van de podcast – spreekt elke aflevering een expert op het gebied van het desbetreffende thema.

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Back To Top