Ga naar hoofdinhoud

Podcast-tips

Afgelopen zomer deelden wij al de fijnste zomer podcast-tips van onze collega’s met jullie. Nu we allemaal meer tijd thuis doorbrengen leek het ons een goed moment om de koptelefoon weer op te zetten en wat vaker een podcast te luisteren.  

Hieronder tref je vijf tips met inhoud, verdieping maar zeker ook een aantal met humor en een knipoog.  

 

Een podcast over media S04E08. Gepresenteerd door Alexander Klöpping, Ernst-Jan Pfauth. 

Corona gezien vanuit de mediawereld, dat is de strekking van deze podcast van de heren. Over het belang van duidende journalistiek, de rol van de NOS en hoe techbedrijven zich opeens van hun solidaire kant tonen in deze tijd. Ook onderwerpen als thuiswerken – van goedemorgen zeggen op Slack tot het belang van overheidscommunicatie.  

 

Let’s Talk Business. Gepresenteerd door Fabienne de Vries.  

In de podcast Let’s Talk Business gaat het over de persoonlijke visie en de ambities van de hoofdgast. Dit keer was LOGEION-directeur André Manning te gast die zijn visie gaf op het vakgebied communicatie.  

 

Betrouwbare Bronnen. 94 – Grote speeches in tijden van crisis (deel 1 en deel 2). Gepresenteerd door Jaap Jansen en PG Kroeger.  

Het zijn de dagen van de grote crisisspeeches. In deze aflevering kijken Jaap Jansen en PG Kroeger naar speeches die geschiedenis schreven. Van koning Filip tot Angela Merkel en van Mark Rutte tot Emmanuel Macron, ze doen allemaal hun best een duidelijke, verbindende en gezaghebbende boodschap te verkondigen over de aanpak van de coronacrisis.  

 

Hoe overleef ik dag in dag uit thuis zitten? | De BOOS ACD-Podcast #1. Gepresenteerd door Tim Hofman.  

De BOOS AntiCoronaDepressiePodcast van IssueAward-winnaar Tim Hofman verschijnt iedere dinsdag en donderdag om 16 uur. Tim geeft de luisteraar (en YouTube kijker) in de eerste aflevering tips om het thuiszitten te overleven. Een van de gevaren die op de loer ligt deze dagen is het achteruit van de mentale gezondheid zegt Tim. Hij kan het weten want hij zat vorig jaar na een ongeval lange tijd thuis.  Over het belang van  ‘maak iedere dag je bed op en andere tips om het thuiszitten leuk te houden.  

 

Man man man, de podcast SO4E02 Quarantaine. Gepresenteerd door Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren. 

Voor een keer een aflevering die draait om de actualiteit. Ook de heren kunnen er niet omheen. Of nouja, liever wel, maar ze besloten er toch een aflevering over te maken! Hoe fijn vinden we het om ‘lekker thuis te zitten’? 

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Back To Top