Doorgaan naar artikel

In onze nieuwe interview serie “Hoe is het nu met – oud medewerkers” spreken wij oud medewerkers over hun tijd bij Issuemakers. Ook zijn we benieuwd naar hun huidige werkveld of -plek en hoe ze de inzichten verworven bij Issuemakers daar kunnen toepassen. Deze editie spreken we Glenn Houtgraaf, die momenteel bij promovendus is aan de Radboud Universiteit.

Welke periode heb je bij Issuemakers gewerkt?

Tijdens mijn master Bestuurskunde heb ik bij Issuemakers gewerkt. Ruim 1,5 jaar lang van begin 2018 tot eind 2019. Eigenlijk begon ik als stagiair, maar daarna bleef ik (ondanks dat ik aan de andere kant van het land in Arnhem woonde destijds) part-time plakken om het team te ondersteunen. En natuurlijk voor de gezelligheid. Ik werkte met name de vrijdagen nog in die laatste periode. Toeval?

Waar werk je nu?

Momenteel ben ik promovendus aan de Radboud Universiteit, waar ik op een uniek onderzoeksproject werk dat onderzoekt hoe ambtenaren op nieuwe ideeën komen voor innovaties (creativiteit). Daarnaast geef ik ook les aan bachelor- en masterstudenten Bestuurskunde. Ik verwacht binnen nu en twee jaar te promoveren. Gezien de autonomie in het onderzoek doen en het contact met jongeren bij lesgeven enorm goed bevalt, ben ik dan ook van plan om in de academia te blijven.

Wat heb je geleerd bij Issuemakers waar je nu nog steeds veel aan hebt?

Zo veel. Het was mijn eerste “kenniswerk” baan, dus dan leer je alles van professionele correspondentie, serieuze collegialiteit tot simpelweg de werking van Outlook. De IM-periode zie ik daarmee het fundament van de rest van mijn carrrière. En naast deze professionele skills heeft de IM-periode ook gezorgd voor maatschappelijk inzicht, door veel van de percepties van collega’s te leren en nieuws te monitoren.

“De IM-periode zie ik als het fundament van de rest van mijn carrrière.”

Wat mis je het meeste aan je periode bij Issuemakers?

De gezamenlijke lunch; 100%. Dit was altijd het moment op de dag om naar uit te kijken en gezellig met collega’s te zijn. Tegenwoordig werk ik veel solitair om me goed te kunnen concentreren, en natuurlijk vanwege de corona-maatregelen. Zodra de boel weer enigszins terug naar normaal is, ben ik dan ook zeker van plan weer zo nu-en-dan aan te haken bij de lunch. Mede gezien ik verhuisd ben naar Amsterdam en nu wél in de buurt woon, in plaats van aan de andere kant van het land (terwijl m’n huidige baan juist weer in de buurt van Arnhem is).

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Terug naar boven