Doorgaan naar artikel

In onze nieuwe interview serie “Hoe is het nu met – oud medewerkers” spreken wij onder andere oud stagiaires over hun tijd bij Issuemakers. Ook zijn we benieuwd naar hun huidige werkveld of -plek en hoe ze de inzichten verworven bij Issuemakers daar kunnen toepassen. Deze editie spreken we Claar Meerstadt, die momenteel bij Considerati werkt.

Welke periode heb je bij Issuemakers gewerkt?

Ik heb 3 dagen per week stagegelopen bij Issuemakers in de periode van september 2019 tot en met december 2019. Dit was de periode dat ik een baan aan het zoeken was. Tijdens mijn maanden bij Issuemakers heb ik de Public Affairs afdeling ondersteund, aangezien dat het beste aansloot bij mijn achtergrond en interesse. 

Waar werk je nu?

Momenteel werk ik bij Considerati, een juridisch en public affairs adviesbureau voor de digitale wereld. Hier werk ik als consultant gericht op Public Affairs en Stakeholdermanagement. Het werk is op veel vlakken vergelijkbaar met het werk wat ik voor Issuemakers heb gedaan.

“Issuedenken is zeker een goede toevoeging voor mijn huidige werkzaamheden.”

Wat heb je geleerd bij Issuemakers waar je nu nog steeds veel aan hebt?

Tijdens mijn periode bij Issuemakers heb ik veel onderzoek mogen doen naar stakeholders voor klanten in onder andere de zorg. Ook heb ik een media-analyse uitgevoerd voor een andere klant waar veel tijdsdruk achter zat. Deze opdrachten hebben mij veel geleerd over hoe je snel de goede informatie voor je klanten kan achterhalen. Verder heb ik vaak voor collega’s informatie moeten opzoeken op de Tweede Kamerwebsite, wat in mijn beroep een website is waar je goed je weg moet weten. Als laatste heeft Issuemakers haar eigen manier van Issuedenken, een andere manier van beïnvloeding en reputatiemanagement dan traditioneel veel wordt gedaan. Door gesprekken met collega’s hierover heb ik in korte tijd al veel geleerd over deze theorie en manier van werken. Dit is zeker een goede toevoeging voor mijn huidige werkzaamheden. 

Wat mis je het meeste aan je periode bij Issuemakers?

De gezellige lunch met frietjes en kroketjes van de markt, en tosti’s. Verder is het een team waar de sfeer echt goed zit. Mede door de vele leuke borrels, de gezellige lunches, en de team meetings elke week was het altijd gezellig om een dag op kantoor te zijn. Wat ook heel speciaal was, was dat ik volledig bij het kerstdiner werd betrokken, ook al was toen al duidelijk dat mijn stageperiode vervroegd zou eindigen door mijn nieuwe baan. Dit heb ik enorm gewaardeerd. Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn stage bij Issuemakers door alles wat ik daar heb mogen doen aan projecten, en de warmte en gezelligheid van het team.

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Terug naar boven