Ga naar hoofdinhoud

In onze nieuwe interview serie “Hoe is het nu met – oud medewerkers” spreken wij oud medewerkers over hun tijd bij Issuemakers. Ook zijn we benieuwd naar hun huidige werkveld of -plek en hoe ze de inzichten verworven bij Issuemakers daar kunnen toepassen. Deze editie spreken we Anne Backer, die momenteel bij Ventolines werkzaam is.

Welke periode heb je bij Issuemakers gewerkt?

Ik heb van begin 2014 tot begin 2020 bij de Issuemakers gewerkt. Bijna 6 jaar dus!

Waar werk je nu?

Ik werk nu bij Ventolines. Wij ondersteunen opdrachtgevers met de ontwikkeling, bouw en beheer van duurzame energieprojecten zoals wind- en zonneparken. Bij die duurzame energieprojecten ben ik hoofdzakelijk verantwoordelijk voor omgevingscommunicatie en stakeholdermanagement. Ik was afgelopen jaar ook verantwoordelijk voor de corporate communicatie van Ventolines, waaronder de vernieuwing van de corporate identiteit, interne communicatie en het structureren van diverse andere communicatieprocessen.

Wat heb je geleerd bij Issuemakers waar je nu nog steeds veel aan hebt?

Ik heb bij de Issuemakers echt het public affairs- en communicatievak geleerd. In de volle breedte maar ook op verschillende niveaus. Ik heb zowel strategisch, tactisch als operationeel leren denken en werken. Zo heb ik eindeloos veel strategische communicatieplannen geschreven, Kamerdebatten gevolgd, scenario analyes gedaan, persberichten geschreven, Kamerleden gesproken en media benaderd en te woord gestaan.   Bovendien heb ik leren werken bij een bureau; projectmanagement, adviseren, voorstellen schrijven, budgetten beheren en uren schrijven. Bij Ventolines (ook een dienstverlener maar dan niet alleen in communicatie) komt deze ervaring heel goed van pas. Ik hoop de praktijk omgevingscommunicatie en stakeholdermanagement daar verder te kunnen uitbouwen.

“Ook mis ik de verhitte discussies over de actualiteiten. Bij Issuemakers is iedereen zo maatschappelijk betrokken.”

Wat mis je het meeste aan je periode bij Issuemakers?

De warmte van het team. Dat mis ik echt. Het was altijd zo gezellig op kantoor. Ook mis ik de verhitte discussies over de actualiteiten. Bij Issuemakers is iedereen is zo maatschappelijk betrokken.

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Back To Top