Doorgaan naar artikel

Nederland-Oekraïne Business Forum

De Issuemakers werkt op internationaal gebied veel samen met strategisch communicatieadviesbureau APCO Worldwide. Door APCO werden we gevraagd om in maart 2016 de Minister van Financiën van Oekraïne, Natalie Jaresko, te ondersteunen bij de mediastrategie en public relations rondom het Nederland-Oekraïne Business Forum.

Tijdens dit evenement stond het consolideren en uitbreiden van de reeds innige handelsbetrekkingen tussen beide landen centraal. Ministers en staatssecretarissen van diverse departementen uit beide landen waren aanwezig om afspraken te maken over handel, landbouw en financiën. De Oekraïense delegatie stond onder leiding van minister Jaresko en omdat het Nederlandse referendum over het associatieverdrag slechts één week na het forum gepland stond, was dit een uitgelezen kans om de Oekraïense kant van het verhaal via de pers aan het Nederlandse volk te vertellen.

De Issuemakers ondersteunde de delegatie door allereerst de issues rondom het referendum vanuit een Nederlands perspectief van duiding te voorzien. Vervolgens verleenden wij strategisch advies over de reeds bestaande kernboodschappen en woordvoeringslijnen en het stroomlijnen van de woordvoering tussen de diverse betrokken Nederlandse en Oekraïense ministeries. Er is door ons een reeks interviews voor minister Jaresko opgezet en we hebben het Nederland-Oekraïne Business Forum bij Nederlandse media, politiek en publiek geagendeerd.

Naast strategisch advies, leverde deze opdracht verschillende publicaties op in Nederlandse media zoals dit duo-interview van ministers van financiën Jaresko en Dijsselbloem in NRC Handelsblad, dit interview in De Telegraaf, dit interview op RTL Z en dit interview dat werd uitgezonden in De Ochtend op Radio 1. De tweedaagse tour van Jaresko werd afgesloten met een gezamenlijke persconferentie van ministers Dijsselbloem en Jaresko op het ministerie van Financiën in Den Haag, waar Nederlandse en internationale media aanwezig waren.

Wilt u ook advies over uw mediastrategie, kernboodschappen of public relations? Bel dan 020-3455088

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Terug naar boven